Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Xριστουγεννιάτικη γιορτή Α' και Β' τάξεων !

Tα χριστουγεννιάτικά τους φόρεσαν, την Παρασκευή 23/12  οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων του Σχολείου μας προσφέροντας σε όλους μας μια ευχάριστη εμπειρία  την τελευταία σχολική ημέρα του χρόνου ! Με την καθιερωμένη γιορτή που περιελάμβανε  πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θεατρικό σκετσάκι που πλαισιώθηκε από όμορφα κουστούμια, σκηνικά και ηλεκτρονικά εφέ, καθώς και με πολύ κέφι, αποχαιρετήσαμε το 2016 και ευχηθήκαμε σε όλους καλές γιορτές και υγεία, ειρήνη και ευτυχία για το νέο έτος ! 
Χρόνια Πολλά !


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Παρακολουθήσαμε την παράσταση Καραγκιόζη "Σκιομαγειρέματα" !

Σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας το θέατρο σκιών "Σκιομαγειρέματα"! Οι μαθητές είδαν αρχικά τις συνταγές που απαιτούνται για ένα πετυχημένο θέατρο σκιών και έπειτα, αφού  παρακολούθησαν τις περιπέτειες του Καραγκιόζη, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους πρωταγωνιστές της παράστασης και να πάρουν τα βραβεία τους !
Ευχαριστούμε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού για την προσφορά της παράστασης !



Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες !

Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μαλακάσας. Οι γονείς των μαθητών του Σχολείου μας, αλλά και άλλοι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών, συγκεντρώνοντας 30 σακούλες με είδη ένδυσης και υπόδησης. Οι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν οι ίδιοι τις σακούλες στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και είχαν την ευκαιρία για μία σύντομη ξενάγηση σε αυτόν από τον Συντονιστή της Δ.Υ.Ε.Π. κ. Νίκο Καραϊσκο. Είδαμε τους χώρους στους οποίους σιτίζονται, το χώρο στον οποίο λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά.


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Είδαμε τον "Ευτυχισμένο Πρίγκιπα" στο Εθνικό Θέατρο !


Τη θεατρική παράσταση "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" του Όσκαρ Ουάιλντ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα, Τετάρτη 7/12, στο Εθνικό Θέατρο (κτήριο Τσίλερ - παιδική σκηνή) !
Ο Ευτυχισμένο Πρίγκιπας, από το άγαλμά του ψηλά στην πόλη, παρατηρούσε τα πάντα και ανακάλυψε κάποιες άλλες πλευρές της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Κάθε βράδυ δάκρυζε για όλα τα δυσάρεστα που συνέβαιναν γύρω του. Ώσπου ένα μικρό χελιδόνι κούρνιασε στα πόδια του και σ'αυτό ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας βρήκε επιτέλους τον πολύτιμο σύμμαχό του.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία!



Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Με αφορμή την ημέρα αυτή και με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήσαμε προβολές βίντεο και ταινιών, καθώς επίσης και άλλες δραστηριότητες όπως ζωγραφική και κατασκευή αφίσας!
           

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες.



Αγαπητοί γονείς,
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις μέρες, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό της Μαλακάσας. Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
-        -  Παπούτσια
-        - Ρούχα
-        - Υπνόσακοι
-        - Κουβέρτες
-        - Καροτσάκια για μωρά
-   - Στρώματα

Όσοι έχετε κάποια από τα παραπάνω και επιθυμείτε να τα προσφέρετε στους πρόσφυγες, παρακαλούμε να τα φέρετε στο Σχολείο μέχρι την Πέμπτη 8/12 προκειμένου να παραδοθούν στον καταυλισμό την Παρασκευή.
Με εκτίμηση, 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Θεατρική παράσταση "Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι" στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν" !


Μια μοναδική ατμόσφαιρα βιώσαμε την Πέμπτη 3-11-2016 μικροί και μεγάλοι αφού απολαύσαμε τη θεατρική παράσταση «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» στον εξαιρετικό χώρο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν", στην οδό Φρυνίχου 14 στην Πλάκα !

Το σπάνιο γαλάζιο Ρουμπίνι ακολούθησε μια απίστευτη διαδρομή, γεμάτη απανωτές ληστείες και ατυχήματα! Ταξίδεψε από τον ποταμό Αμοΐ στα βάθη της Κίνας, μέχρι τα χιονισμένα βουνά των Ελβετικών Άλπεων για να καταλήξει στο Βικτωριανό Λονδίνο ως δώρο στα χέρια της ψηλομύτας Κόμισσας Μόρκαρ και…να εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τη κοσμηματοθήκη της, στο ξενοδοχείο «Κοσμοπόλιταν»!! Ο Ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, με τον πιστό του φίλο Δόκτορα Ουάτσον, κλήθηκαν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση που έκρύβε πολλά παράξενα γεγονότα… Τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμα πιο πολύ όταν στα χέρια τους κατέφθασε ένα μαύρο φθαρμένο καπέλο και μια χήνα, με ένα περίεργο σημάδι στο κεφάλι…

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού !

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί γιόρτασαν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας σε πολλές αθλητικές - και όχι μόνο - δραστηριότητες ! Στο πρώτο δίωρο τα παιδιά οδηγήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Μαλακάσας όπου συμμετείχαν στα εξής αγωνίσματα:

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ "ΔΡΩ" !

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο "Δρω" (http://dro.gr/index.php) στη Νέα Κηφισιά! Εκεί οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τρώω σωστά - είμαι υγιής"!!  Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, όσες είναι βέβαια και οι διατροφικές ομάδες!!! Μέσα στη σκηνούλα συμμετείχαν σε διάφορες βιωματικές  δραστηριότητες: σχεδίασαν τη διατροφική πυραμίδα, συζήτησαν για τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές, έφτιαξαν ποπ-κορν! Έτσι οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο προσέγγισης και δράσεις για τη διατροφική πυραμίδα, τα παιδιά κατάλαβαν το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή για την ανάπτυξή τους και την υγεία τους!!

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ !

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ για να διαδώσει την ειρήνη και την αγάπη στους ανθρώπους όλων των εθνών του κόσμου!! Με αφορμή της ημέρας εκείνης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης δημιούργησαν αφίσες με θέμα την ειρήνη!!! Τα παιδιά κόλλησαν περιστέρια, ζωγράφισαν το σήμα της ειρήνης και έγραψαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου!!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός, διανομή βιβλίων και Γενική Συνέλευση Γονέων τη Δευτέρα 12-09-2016 !


Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,

σας ενημερώνουμε  ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-09-2016 στις 9 πμ. ! Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν στο Σχολείο με τις σχολικές τους τσάντες, καθώς εκείνη την ημέρα θα διανεμηθούν και τα βιβλία !
Ταυτόχρονα, προσκαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, μετά το πέρας του Αγιασμού, να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση Γονέων, στον χώρο του Σχολείου, με σκοπό την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας !

Καλή αρχή !

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα γιορτής 14/6/2016 !




ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ
ΘΕΡΙΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 14/6/2016
 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 19:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Α-Β ΤΑΞΗ
1. ΕΙΣΟΔΟΣ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ (ΟΥΓΚΑΓΚΑΜΠΟΥΝΓΚ)
2. ΧΟΡΟΣ  ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ (ΒΑΛΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ)
3. ΑΓΩΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΓΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΦΙΑΛΗΣ ΜΕ ΝΕΡΟ. (ΟΙ ΒΟΥΒΑΛΕΣ)
4.ΚΑΡΑΜΕΛΟΔΡΟΜΙΕΣ (ΤΣΙΚΑΜΠΟΥΜ)
5. ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ (ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ)
6. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ (FROGMAN)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Γιορτή λήξης του σχολικού έτους !


Σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή του Σχολείου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/6/2016 στις 7μμ ! Το θέμα της φετινής γιορτής είναι η «Ελλάδα» και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε παραδοσιακούς χορούς και ομαδικά παιχνίδια από τους μαθητές μας, καθώς επίσης και  βιντεοπροβολές και άλλες παρουσιάσεις !

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Nέες εγγραφές !

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α’ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 
2016-2017 !

Ημερομηνία: Από 1 Ιουνίου έως 21 Ιουνίου


Δικαιολογητικά:

1.    Βιβλιάριο Υγείας 

2.  Αποδεικτικό στο οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή

3.  Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

Σας υπενθυμίζουμε ότι τη σχολική χρονιά 2016-2017 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2010 έως 31-12-2010 !

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα !



Μια μοναδική εμπειρία βιώσαμε σήμερα, Τρίτη 24-5-2016οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας καθώς επισκεφθήκαμε την περιοχή των Καλαβρύτων, με ενδιάμεσες στάσεις σε σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία της πατρίδας μας όπως ο Ισθμός της Κορίνθου, η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, το Μνημείο Πεσόντων Καλαβρυτινών, η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και η ιστορική πόλη των Καλαβρύτων. Στη διαδρομή, θαυμάσαμε την απίστευτη ομορφιά της ορεινής χλωρίδας του όρους Χελμού και του φαραγγιού του Βουρραϊκού,  αλλά και τεχνικά επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού μας, όπως τα ναυπηγεία και τα διυλιστήρια. 
Ήταν μια εκδρομή πληρέστατη σε εμπειρίες, σε γνώσεις, σε συναισθήματα και είμαστε σίγουροι ότι θα μείνει σε όλους αξέχαστη !
Παρακάτω παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της διαδρομής με τη σειρά που τα συναντήσαμε:

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Tα μνημεία της Ευρώπης !

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, οι μαθητές των Α και Β τάξεων πραγματοποίησαν τρισδιάστατες κατασκευές για τα Μνημεία της Ευρώπης ! Η δραστηριότητα εντάσσεται στο διαθεματικό σχέδιο εργασίας "Οι φίλοι μου από την Ευρώπη" που εκπονούν οι συγκεκριμένες τάξεις, το οποίο, με τη σειρά του, εντάσσεται στην ευρύτερη δράση "Teachers 4 Europe" !
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων και Τοποθεσιών. Η φετινή 18η Απριλίου συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ICOMOS.
Η επέτειος κάθε χρόνο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και για το λόγο αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο διάφορες εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η προστασία και η ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο σχολικός μας κήπος αναβαθμίζεται !

Με τη συνεργασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και της Κοινότητας Μαλακάσας συνεχίζεται η αναβάθμιση του κήπου του Σχολείου μας, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Κουτσαμπέλα Χρήστου !


Kατασκευή πασχαλινής λαμπάδας από τις Α-Β τάξεις !

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κατασκευάσαμε σήμερα πασχαλινές λαμπάδες ! Καλό Πάσχα !


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό !

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού. Ταυτόχρονα έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο διπλός συμβολισμός αυτής της ημέρας, αξιοποιήθηκε σήμερα στο Σχολείο μας με τη διοργάνωση δραστηριοτήτων που καλλιεργούν την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προάγουν την αξία της αλληλεγγύης. Οι δραστηριότητες εκκινούσαν από την ανάγνωση έργων της ελληνικής και παγκόσμιας ποίησης και κατέληγαν σε συγγραφή ποιημάτων από τα ίδια τα παιδιά ! Τα παρακάτω ποιήματα που γράφτηκαν από τους μαθητές μας "μιλούν" από μόνα τους !


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Κουκλοθέατρο: "Η Κοκκινοσκουφίτσα" !

Οι μαθητές των τάξεων Α' , Β' και του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν σήμερα, Παρασκευή 18-03-2016 την κουκλοθεατρική παράσταση "Η Κοκκινοσκουφίτσα" από το Κουκλοθέατρο Λαμίας ! Μέσα από την έντονα διασκεδαστική παρουσίαση της παράστασης με έξυπνες τεχνικές, τα παιδιά τραγούδησαν, διασκέδασαν και, κυρίως, οικοδόμησαν το μήνυμα της ανάγκης για θεμιτή  διαχείριση των συναισθημάτων τους, αλλά και της θέσπισης προτεραιοτήτων εν μέσω των ποικίλων ερεθισμάτων που δέχονται καθημερινά !





Ολοκληρώθηκε η συλλογή και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο στρατόπεδο προσφύγων .

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 18-03-2016 τη μεταφορά και την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο στρατόπεδο προσφύγων της Μαλακάσας. Γονείς και μαθητές πρόσφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης με τα οποία η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Το δράμα της προσφυγιάς δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνεται και γι'αυτό οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας απλώνουμε το χέρι μας προκειμένου να βοηθήσουμε τους άτυχους ανθρώπους να επιβιώσουν μέσα στη σύγχρονη Οδύσσεια που τους επιφύλασσε η ζωή.




Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Προγραμματισμός Γ' τριμήνου !


Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων του Σχολείου μας για το Γ' τρίμηνο έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 18-3-2016, ώρα 10πμ: Κουκλοθέατρο "Η Κοκκινοσκουφίτσα", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, για τους μαθητές των τάξεων Α', Β' και του Νηπιαγωγείου.
  • Τετάρτη 23-3-2016, ώρα 1.30μμ: Επίδοση βαθμολογίας Β' τριμήνου στους γονείς των μαθητών των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων. Για τις τάξεις Α και Β θα γίνει προφορική ενημέρωση.
  • Πέμπτη 24-3-2016, ώρα 9πμ: Εθνική Εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, από τους μαθητές των Γ,Δ,Ε, ΣΤ τάξεων.
  • Παρασκευή 25-3-2016: Παρέλαση. Προσέλευση της σημαιοφόρου και των 5 παραστατών στο Σχολείο στις 9.30πμ. Οι υπόλοιποι μαθητές θα προσέλθουν στην πλατεία Μαλακάσας στις 10.30πμ, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στην πλατεία. Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές θα μεταβούν με ιδιωτικά μέσα στην παραλιακή οδό του Ωρωπού (οδός Προποντίδος) όπου θα λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση του Δήμου Ωρωπού.
  • Τρίτη 14-6-2014, ώρα 7μμ: Εορτή Λήξης του σχολικού έτους.

Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για την ημέρα και τον τόπο της ετήσιας καθιερωμένης επίσκεψης εκτός νομού.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση ειδών για τους Πρόσφυγες.


Αγαπητοί γονείς,

σας αποστέλλουμε το Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους Πρόσφυγες και μία λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μαλακάσας. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο Σχολείο μας και η μεταφορά τους θα γίνει άμεσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Είδη πρώτης ανάγκης:
- Φάρμακα, αντιβιοτικά σιρόπια, παυσίπονα σιρόπια, αποσυμφορητικά για τη μύτη, αντιβηχικά  (κυρίως για παιδιά).
- Πάνες για μωρά ( μεγάλη ανάγκη), μπιμπερό , ρούχα για παιδιά, κάλτσες και παπούτσια.

 Πάνες υγιεινής για γυναίκες, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες.
- Σαπούνια (κυρίως το κλασικό πράσινο) σαμπουάν, χαρτί υγείας , πλαστικά (ποτήρια, πιάτα μαχαιροπήρουνα ), αλουμινόχαρτο.
- Επίσης για τα παιδιά: μπισκότα ,χυμούς ,μωρομάντηλα ,νερό εμφιαλωμένο (ατομική φιάλη), γάλα μακράς διάρκειας ,(Όχι εβαπορέ, Όχι σοκολάτες, Όχι ευπαθή προϊόντα), είδη ζωγραφικής.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Eπίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών !

Την Τετάρτη 2-3-2016 οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού μαζί με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας, και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου,  το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ! Χάρη στις 2 εξαιρετικές ξεναγήσεις που παρακολούθησαν οι 2 ομάδες των μαθητών μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικής αξίας συλλογές του Μουσείου, από  την Κυκλαδική Εποχή, τη Μινωική, τη Μυκηναϊκή, τη Γεωμετρική, την Αρχαϊκή, την Κλασσική και την Ελληνιστική. Επίσης, επισκεφθήκαμε την αίθουσα με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και την αίθουσα Αιγυπτιακού Πολιτισμού !



Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμο και το νέο εργαστήριο !

Χάρη σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, κ. Χρήστου Κουτσαμπέλα, άλλαξε ριζικά η όψη της αίθουσας που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικός χώρος και "μεταμορφώθηκε" σε έναν ελκυστικό και άνετο πολυχώρο ! Υπό την επίβλεψη του ιδίου εκπαιδευτικού, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης αίθουσας με αποτέλεσμα να αποκτήσει το Σχολείο μας ένα εύχρηστο εργαστήριο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία πολλών μαθημάτων, όπως Φυσικής, Γεωγραφίας, Μαθηματικών, αλλά και για την προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και παρουσιάσεων !


Α' και Β' τάξεις: Ζωγραφίζουμε με καμπύλες !


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

"Οι φίλοι μου από την Ευρώπη !"



Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Α και Β τάξης,
Στο πλαίσιο της προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκπονούμε στην τάξη μας το Σχέδιο Εργασίας «Οι φίλοι μου από την Ευρώπη». Το συγκεκριμένο σχέδιο εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία Teachers4Europe,  η οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο, μέσω  ευχάριστων παιγνιωδών δραστηριοτήτων με τους μαθητές στην τάξη. Ειδικότερα, η δράση έχει στόχο να εμπλουτισθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των μαθητών σχετικά με την ευρωπαϊκή ιδέα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η διαφορετικότητα, η ιστορία, η τέχνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καθημερινότητα, η αλληλεγγύη.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Είδαμε τον "Μικρό Πρίγκιπα" στο ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ !



Το ψηφιακό καρτούν "Μικρός Πρίγκιπας", βασισμένο στο αριστουργηματικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του Σχολείου μας στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Κορυδαλλού "ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ! Η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο (Ακαδημία Γουόρθ), αλλά ξαφνικά ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί ένας ηλικιωμένος, παράξενος αλλά τρυφερός, αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα, μας άφησε τις