Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Tα μνημεία της Ευρώπης !

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, οι μαθητές των Α και Β τάξεων πραγματοποίησαν τρισδιάστατες κατασκευές για τα Μνημεία της Ευρώπης ! Η δραστηριότητα εντάσσεται στο διαθεματικό σχέδιο εργασίας "Οι φίλοι μου από την Ευρώπη" που εκπονούν οι συγκεκριμένες τάξεις, το οποίο, με τη σειρά του, εντάσσεται στην ευρύτερη δράση "Teachers 4 Europe" !
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων και Τοποθεσιών. Η φετινή 18η Απριλίου συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ICOMOS.
Η επέτειος κάθε χρόνο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και για το λόγο αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο διάφορες εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η προστασία και η ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.