Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κουκλοθέατρο: "Ο Τζακ και η Μαγική Φασολιά" !


Μία εξαιρετική σε ποιότητα κουκλοθεατρική παράσταση παρακολουθήσαμε σήμερα, Τρίτη 22-12-2015, μικροί και μεγάλοι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας ! Η κουκλοθεατρική ομάδα «Παραμυθοχώρα» μας παρουσίασε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού- Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ωρωπού, την παράσταση «Ο Τζακ και η Μαγική Φασολιά» ! Με υψηλής ποιότητας σκηνικά, κουστούμια, διαλόγους και με απίστευτη ζωντάνια που γοήτευσε για 2 ώρες περίπου τους μικρούς μαθητές μας, παρακολουθήσαμε την περιπέτεια του Τζακ, ενός ατίθασου μικρού παιδιού, που ήρθε αντιμέτωπος με τον φόβο, τη λύπη και τον θυμό, γνώρισε την εμπιστοσύνη, τη συμπόνοια, την περηφάνια και στο τέλος κατέκτησε την αγάπη και την ευτυχία ! Γνωρίσαμε επίσης τη μαμά του, την αγελάδα, την κότα με τα χρυσά αυγά, το ξωτικό, την

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα "Ασφαλώς Ποδηλατώ" για τους μαθητές των Γ-ΣΤ τάξεων !

Την Τετάρτη 16/12/2015, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Σχολείου μας το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» ! Τα παιδιά, αρχικά συζήτησαν με τον εισηγητή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σχετικά με την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και τον βασικό εξοπλισμό ενός ποδηλάτη. Έπειτα, χωρίστηκαν σε ομάδες, έκαναν «δικαστήριο» για τα θετικά και τα αρνητικά του ποδηλάτου, κατασκεύασαν τον εξοπλισμό του ποδηλάτη με αυτοσχέδιες κούκλες και στο τέλος αυτοαξιολογήθηκαν ως προς τη

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

O φτερωτός Ερμής μας μίλησε για τα δικαιώματα των παιδιών !

Με την εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, "Το μήνυμα του φτερωτού Ερμή", που πραγματοποίησε στην Α' τάξη του Σχολείου μας η αρχιτέκτων και καλλιτέχνις κα Σημαντήρη Ευαγγελία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα δικαιώματά μας ! Ο φτερωτός Ερμής μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες του κόσμου όπου μας έδωσε πολλά παραδείγματα για το πόσο σημαντικά είναι τα δικαιώματα των παιδιών,

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τον Δεκέμβριο !

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015


Αγαπητά μας παιδιά και γονείς, 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των δράσεών μας για τον μήνα Δεκέμβριο 2015:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στον Αυλώνα !

Μια διαφορετική επίσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα, Τρίτη 24/11/2015. Επισκεφθήκαμε το χωριό του Αυλώνα, όπου ανακαλύψαμε την καθημερινότητά του περπατώντας στους δρόμους του και επισκεπτόμενοι σημαντικά σημεία του χωριού. Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε από τη μία είσοδο του χωριού, είδαμε εξωτερικά το Μουσείο Ζυγομαλά (η επίσκεψή μας στο εσωτερικό του αναβλήθηκε λόγω απροόπτου) και σταθήκαμε σε τοπικό φούρνο. Εκεί μας ξενάγησε η ιδιοκτήτρια εξηγώντας μας τις λεπτομέρειες του επαγγέλματός της και συμπεράναμε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι φούρνοι για την καθημερινότητά μας, όπως και όλα τα σχετικά επαγγέλματα ειδών διατροφής. Η ανακάλυψη της περιοχής συνεχίστηκε με περιήγηση, με παρατήρηση του κτισμένου περιβάλλοντος και των υποδομών, όπως οι δρόμοι , τα πεζοδρόμια, οι γραμμές του τρένου και με προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα ! Επίσης, συζητήσαμε για τη φυσική γεωγραφία της περιοχής, την ορεινότητά της , τις καλλιέργειες, τη χλωρίδα και την πανίδα της.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Mαζέψαμε τις ελιές και πάμε στο ελαιοτριβείο !

Στα πλαίσια του προγράμματος "Η Ελιά και το λάδι" οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων , όπως το μάζεμα της ελιάς, η τοποθέτηση σε αγγεία και οι εικαστικές κατασκευές με θέμα την Ελιά και το Λάδι ! Θα καταλήξουμε με την επίσκεψή μας την προσεχή Τρίτη 24/11 στο Ελαιοτριβείο Αυλώνα όπου θα ολοκληρώσουμε τις γνώσεις μας για την παραγωγή του ελαιόλαδου και της μεγάλης αξίας του για την καθημερινότητά μας !



Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Eπίσκεψη στο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη !

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι Αττικής, όπου είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε σημαντικές γνώσεις τόσο για την ιστορία όσο και για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, των αποσταγμάτων και του ξυδιού ! Με τη βοήθεια υπερσύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και με την εξαιρετική ξενάγηση που μας επιφυλάχθηκε γνωρίσαμε τα διάφορα είδη κρασιού και αποσταγμάτων, ενημερωθήκαμε για τις παλαιές και νέες τεχνολογίες παραγωγής, είδαμε βαρέλια όλων των τύπων και μεγεθών και εξερευνήσαμε τα υπόγεια όπου φυλάσσονται οι πολύτιμες φιάλες κρασιού ! Και όλα αυτά

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

"Αφρική, Καλημέρα!" από τη Ι.Μ.Χρυσοπηγής και τον Πατέρα Εφραίμ !


Σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Σχολείο μας την παρουσίαση του προγράμματος "Αφρική Καλημέρα" που πραγματοποιείται στα πλαίσια του ιεραποστολικού έργου της Ι.Μ. Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση και των εθελοντών της ιεραποστολής !

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού !

Τη Δευτέρα 5-10-2015, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας τίμησαν την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ! Στο πρώτο δίωρο, πραγματοποιήθηκε διδασκαλία και συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με το πνεύμα των Αγώνων στην Ελλάδα του χθες, αλλά και στον κόσμο του σήμερα. Στη συνέχεια, στο δεύτερο δίωρο, οι μαθητές οδηγήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Μαλακάσας, χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τα αθλήματα που επέλεξαν να αγωνιστούν και συμμετείχαν στα εξής αγωνίσματα: 



Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τοποθετήθηκε η νέα αίθουσα !


Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, από σήμερα η νέα αίθουσα του Σχολείου μας είναι πραγματικότητα. Στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης του Σχολείου, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στη νέα αίθουσα μία επιπλέον τάξη και να απελευθερώσουμε ταυτόχρονα την κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί ως Ολοήμερο Τμήμα και ως αίθουσα εκδηλώσεων. Το Σχολείο μας μεγαλώνει και εμείς ευχαριστούμε θερμά όσους συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια !

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Aγιασμός την Παρασκευή 11/9 στις 9πμ !



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι  ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/9/2015 στις 9 πμ.

Καλή αρχή !

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά !

Με αφορμή τη συμμετοχή του Σχολείου μας στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης "Τίποτα δεν πετάμε, όλα τα κρατάμε", οι μαθητές όλων των τάξεων υλοποίησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά τις οποίες παρουσίασαν στην Έκθεση για τη λήξη του σχολικού έτους ! Η φαντασία των παιδιών και των δασκάλων συνέβαλε στο να παρουσιαστεί μία εξαιρετική σε πλούτο, χρώμα και δημιουργία Έκθεση Κατασκευών ! Καλό καλοκαίρι !


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Θεατρικό: "Λιμνοθάλασσα Ωρωπού": Το κείμενο.

ΘΕΑΤΡΟ : «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΩΡΩΠΟΥ»

ΣΚΗΝΗ 1η : «ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ»

Μουσική: Ήχοι της φύσης.




Π1:Καλησπέρα σας!!! Είμαι ο Καλαμοκανάς,  Πρόεδρος των Πουλιών της Λιμνοθάλασσας Ωρωπού και καλώ σήμερα σε απολογία τους ανθρώπους! Αλλά επειδή αυτοί δεν έρχονται φυσικά οι φοβητσιάρηδες,  θα καλέσω σε έκτακτη συνεδρίαση όλα τα πουλιά της λιμνοθάλασσας! Γιατί δεν πάει άλλο!

Π2: Γιατί κύριε Πρόεδρε, χμ, κύριε Καλαμοκανά τέλος πάντων, τα βάζετε με αυτά τα αθώα πλασματάκια,  τους ανθρώπους; Γιατί θυμώνετε μαζί τους;

Π3 : Με ποιους να θυμώσουμε  Αβοκέτα; Το σπίτι μας κινδυνεύει! Ένας από τους τελευταίους υγροβιότοπους της Αττικής, η Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού απειλείται με εξαφάνιση!


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Καλό καλοκαίρι !


Οι μαθητές μας ευχήθηκαν σήμερα καλό καλοκαίρι σε όλους, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο: Συμμετέχοντας στην ετήσια εορτή λήξης του Σχολείου μας. Το Νηπιαγωγείο παρουσίασε το θεατρικό με θέμα τη λίμνη Στυμφαλία,

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σας περιμένουμε στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους !

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μαλακάσας, σας προσκαλούν στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/6/2015 στις 7μμ. στον χώρο του Σχολείου μας ! Σας περιμένουμε !


Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Eπίσκεψη στην Ακροκόρινθο και το Ναύπλιο !


Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, οι μαθητές, οι συνοδοί κηδεμόνες και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας πραγματοποίησαν την ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψή μας στην Ακροκόρινθο και το Ναύπλιο ! Τα παιδιά και οι συνοδοί τους  παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο τις πληροφορίες που είχαν προετοιμάσει για όλα τα αξιοθέατα της διαδρομής και έτσι όλοι μας γίναμε "σοφότεροι" σχετικά με την ιστορία της Κορίνθου, της Διώρυγας, της Ακροκορίνθου, του Ναυπλίου, του Άργους, των Δερβενακίων, καθώς επίσης και σχετικά με τη λειτουργία των διυλιστηρίων και των ανεμογεννητριών που συναντήσαμε !

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις στο Σχολείο !

Στα πλαίσια της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Γαρυφαλλιά Τσολάκου, εκπόνησαν αυτή την εργασία  για να δείξουν ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα ! Οι μικροί και οι μεγάλοι οφείλουν να συνεργάζονται και να αλληλοβοηθιούνται για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους και αυτή η συνεργασία και αλληλοβοήθεια πρέπει να γίνεται πάντα χαρούμενα ! Βασικό δικαίωμα όλων μας είναι η ειρήνη !



Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Eπίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα Ωρωπού !

 Την Παρασκευή 22-5-2015 οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού ! Τα παιδιά αναγνώρισαν τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του συγκεκριμένου υγρότοπου ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 140 είδη πουλιών, πολλά εκ των οποίων είναι σπάνια και προστατευόμενα ! Ενδεικτικά αναφέρονται αγριόπαπιες, κύκνοι, είδη ερωδιών, ψαραετοί και φιδαετοί. Επίσης, η περιοχή αποτελεί κύριο μεταναστευτικό σταθμό, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένας από τους τελευταίους

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Eπίσκεψη στο Αθλητικό Πάρκο "The Greeks" !

Την Παρασκευή 15-5-2015 οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Αθλητικό Πάρκο Υγείας "The Greeks", στον Αυλώνα, το οποίο, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία καλλιεργεί αρετές και προάγει έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής ! Μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον,  οι γυμναστές του πάρκου, αφού υποδέχθηκαν τα παιδιά, τα χώρισαν  σε ηλικιακές ομάδες, τους μίλησαν για τα αθλήματα, την ιστορία τους και τη σημασία τους και  οργάνωσαν τα παιχνίδια επιτηρώντας τα καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο αθλητικό πάρκο ! Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, τένις,  πινγκ πονγκ και επιπλέον τους δόθηκε η δυνατότητα  να χορέψουν, να παίξουν ελεύθερα στο γυμναστήριο και να κολατσήσουν στον ίσκιο του περιβάλλοντα χώρου των εγκαταστάσεων ! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία !



Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Χρόνια Πολλά στις μητέρες, με μαρμελάδα φράουλα και λουλουδόκαρτες από το Νηπιαγωγείο !

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας την ερχόμενη Κυριακή, σήμερα, Παρασκευή 8 Μαϊου, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ετοίμασαν πρωτότυπα δώρα για τις μαμάδες ! Κατασκευάζοντας μαρμελάδα φράουλα, λουλουδόκαρτες και από μία ζωγραφιά με μια ευχή, θα προσφέρουν την Κυριακή ένα διαφορετικό δώρο στα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα ! Χρόνια Πολλά !


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Eπίσκεψη στον "Ελληνικό Κόσμο" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού !



Την Τρίτη 28 Απριλίου, οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ! Τα παιδιά, χωρισμένα σε 3 ομάδες, συμμετείχαν σε 3 διαφορετικά βιωματικά προγράμματα, ως εξής:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η Βρύση της Μαλακάσας και "το νερό που χάνεται" !

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η Γ’ και  Δ’ τάξη του Σχολείου μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό περίπατο στην πλατεία της Μαλακάσας ! Με αφορμή την Παλιά Βρύση που διαθέτει το χωριό, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, πραγματοποίησαν με τα παιδιά τη δραστηριότητα με τίτλο «Το νερό που χάνεται» η οποία περιελάμβανε βιβλιοπαρουσίαση, συζήτηση, κατασκευές και φυσικά παιχνίδι ! Η δραστηριότητα περιλαμβάνεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Η Ζωή στην Πόλη και στην ύπαιθρο» και πραγματοποιείται σε όλη την έκταση της Ανατολικής Αττικής !

Παραμύθι για τη σημασία του νερού !

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πασχαλινές κατασκευές !


Τελευταία μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα το πρόγραμμα της Γ’ και Δ’ τάξης αναπροσαρμόστηκε ώστε να μη λείψουν οι αγαπητές στα παιδιά πασχαλινές κατασκευές! Οι μαθητές, με σκοπό τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια, δημιούργησαν σε ομάδες λαγουδάκια και καλαθάκια !


Ετοιμάζοντας τα λαγουδάκια !


Λάβαμε μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών !

Οι μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων του Σχολείου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τη βελτιστοποίηση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο και έλαβαν μέρος στην α' φάση του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2015 ! Οι 2 πρωτεύσαντες μαθητές μας προκρίθηκαν στη β' φάση του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, ενώ οι 5 πρώτοι έλαβαν Έπαινο και όλοι όσοι συμμετείχαν έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής ! Συγχαρητήρια στα παιδιά και καλή επιτυχία στη β' φάση !


Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου !

Σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων του Σχολείου μας αφιέρωσαν το μαθησιακό τους ωράριο σε βιβλιοπαρουσιάσεις των παιδικών βιβλίων που έχουν διαβάσει ως τώρα ! Τα παιδιά συμπλήρωσαν τα ειδικά φύλλα εργασίας και στη συνέχεια παρουσίασαν τα βιβλία που διάλεξαν, περιέγραψαν τις ιστορίες και τους ήρωες και συζήτησαν για τον αγαπημένο συγγραφέα του κάθε παιδιού ! Και του χρόνου !


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Φτιάχνοντας σουπλά με θέμα την υγιεινή διατροφή !

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με τη Β' τάξη ασχοληθήκαμε με το θέμα της υγιεινής διατροφής ! Μιλήσαμε για τα τρόφιμα που πρέπει τα παιδιά να τρώνε για σωστή ανάπτυξη και ενέργεια, καθώς και για τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος ! Με τους μαθητές συζητήσαμε για τις τροφές που τρώνε και ξεχωρίσαμε ποιες από αυτές είναι ανθυγιεινές και γιατί πρέπει να αποφεύγονται ! Έτσι, καταλήξαμε στη δημιουργία σουπλά, τα οποία τα παιδιά πρόσφεραν στη δασκάλα του Ολοήμερου τμήματος με σκοπό να τα χρησιμοποιούν οι μαθητές κατά την ώρα της σίτισης ! Οι μαθητές της Β' τάξης ζωγράφισαν τα δικά τους αγαπημένα υγιεινά φαγητά και έγραψαν λίγα λόγια για αυτά ( π.χ. κάποιο στιχάκι ή σύνθημα) !


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Eπίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών !

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ερχόμενοι για πρώτη φορά σε βιωματική επαφή με την ιστορία των αμυντικών όπλων της πατρίδας μας μέσα από την αναλυτική ξενάγηση των υπεύθυνων του Μουσείου, σε κάθε αίθουσα η οποία κάλυπτε από μία ιστορική περίοδο ! Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις νέες ιστορικές γνώσεις που αποκόμισαν και ενσωμάτωσαν στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους, καθώς και από την ποικιλία των εκθεμάτων τα οποία αρχίζουν από τα Προϊστορικά Χρόνια και φτάνουν ως τις μέρες μας ! Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου για την εξαιρετική φιλοξενία !

Το Πολεμικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1964, τιμώντας όλους αυτούς που πάλεψαν για την ελευθερία της χώρας μας. Ο σχεδιασμός έγινε από μια ομάδα  διακεκριμένων  επιστημόνων  με  επικεφαλή  τον  καθηγητή  του  Εθνικού  Μετσόβιου  Πολυτεχνείου  κ.  Θουκυδίδη  Βαλεντή. Στις 18 Ιουλίου του 1975 ο  Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος  Τσάτσος  και 

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κουκλοθέατρο στο Νηπιαγωγείο: "Ο Λάκης ο Μηλαράκης και η παρέα του" !

Την Πέμπτη 26-2-2015, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α' τάξης  συμμετείχαν στη βιωματική παράσταση "Ο Λάκης ο Μηλαράκης και η παρέα του" , από το "Κουκλοθέατρο Λαμίας", με θέμα τη στοματική υγιεινή και γενικότερα την υγιεινή διατροφή ! Οι μικροί μαθητές γνώρισαν με διασκεδαστικό τρόπο τις διάφορες βιταμίνες, αποφάσισαν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και στο τέλος χόρεψαν όλοι μαζί με τους ήρωες της παράστασης !


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας !

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή την περίοδο της Αποκριάς, οι μαθητές των Γ-Δ τάξεων κατασκεύασαν μάσκες με μορφές, κυρίως, ζώων ! Τα παιδιά χρησιμοποίησαν χαρτί, χαρτόνι και χρώματα για τις κατασκευές τους, καθώς και διάφορα απλά υλικά για να τις διακοσμήσουν όπως χρυσόσκονες, χρυσόκολλες και διακοσμητικά στρασάκια ! Κάθε μαθητής έφτιαξε περισσότερες από μία μάσκες, με τις οποίες τα παιδιά διακόσμησαν την τάξη τους και τις φόρεσαν στο σχολικό αποκριάτικο πάρτυ! Kαι του χρόνου !



Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δραστηριότητα στο Ολοήμερο Τμήμα: "Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο !"

Οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος του Σχολείου μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαθεματική δραστηριότητα με θέμα "Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο!". Με πρωτότυπες κατασκευές, ζωγραφική και με σημαντικές πληροφορίες γύρω από κάθε χώρα του κόσμου που συμβάλλει στην παγκόσμια κληρονομιά μας, τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ κέφι στην εργασία και διακόσμησαν ανάλογα την αίθουσα του Ολοήμερου !




Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Mικροί κηπουροί κόντρα στην κακοκαιρία !

Με μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των μαθητών των Ε' και Στ' τάξεων, άρχισε να μεταμορφώνεται ο κήπος του Σχολείου ! Τα παιδιά φύτεψαν μαρούλια, κρεμμυδάκια, γεράνια, μία ροδιά και πολλά άλλα φυτά και δεν σταμάτησαν ακόμα και όταν η ξαφνική χαλαζόπτωση πήγε να τους χαλάσει τα σχέδια ! Έπεται και συνέχεια !


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μικροί μάγειρες !

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Μικρομαγειρέματα,» οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Σχολείου μας έγιναν για μία ώρα μικροί μάγειρες και έφτιαξαν τρουφομπαλίτσες ! Στόχος της δραστηριότητας ήταν η βιωματική διδασκαλία της Προστακτικής Έγκλισης !

Η ανάμιξη των υλικών !

Έτοιμες οι τρουφομπαλίτσες !

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κατασκευή μακέτας του Λονδίνου !




Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων του Σχολείου μας, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Αγγλικών κας Χαρίκλειας Ράπτη, κατασκεύασαν ομαδικά μακέτα με τα αξιοθέατα του Λονδίνου ! Η κατασκευή έγινε με απλά υλικά και με τη μέθοδο της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, όπως

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

2η συνάντηση της Σχολής Γονέων την Τρίτη 20-1-2015.


O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνέχεια της προσπάθειας για Σχολή Γονέων στο Σχολείο μας, προχωρά στη δεύτερη συνάντηση με τους εθελοντές ψυχολόγους-συμβούλους οικογένειας της ΜΚΟ «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» την Τρίτη 20/1/2015 και ώρα 18.00 στον χώρο του Σχολείου.

Στα πλαίσια του γενικότερου θέματος «Το παιδί και ο κόσμος του», συνεχίζουμε με τη βία και τον εκφοβισμό στο σχολείο. Το θέμα αυτό ζητήθηκε από τους γονείς

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Κλειστό το Σχολείο μας αύριο Παρασκευή 9/1/2015 !

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                              08-01-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου μας, σας ανακοινώνουμε ότι αύριο 9 Ιανουαρίου 2015, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις Κοινότητες Αφιδνών, Αυλώνος, Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Πολυδενδρίου.
εκ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Kλειστό λόγω καιρικών συνθηκών το Σχολείο μας αύριο Πέμπτη 8-1-2015 !

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης
σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

 Α Π Ο Φ Α Σ Η

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

΄Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/
7.6.2010),όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 6, παρ. 11 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α/85/11-04-
2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την