Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Eπίσκεψη στον "Ελληνικό Κόσμο" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού !



Την Τρίτη 28 Απριλίου, οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ! Τα παιδιά, χωρισμένα σε 3 ομάδες, συμμετείχαν σε 3 διαφορετικά βιωματικά προγράμματα, ως εξής:


 * Α-Β τάξεις: "Είμαι όπως τρώω..." !Το φαγητό είναι ο φύλακας της καλής υγείας του σώματος. Γνωρίζουμε όμως τι είναι κρυμμένο μέσα στα τρόφιμα; Μαζευόμαστε, λοιπόν, γύρω από το τραπέζι και χρησιμοποιώντας σκεύη, τροφές, μπαχαρικά και μυρωδικά συνθέτουμε τις δικές μας γευστικές δημιουργίες... Κυρίως όμως ανακαλύπτουμε την αξία της τροφής και της ισορροπημένης διατροφής !






* Γ-Δ τάξεις: "Στα ίχνη των μύθων, στα χρόνια της Προϊστορίας" !Μια περιπλάνηση στους τόπους της προϊστορικής Ελλάδας με οδηγό τη μυθολογία και τα κείμενα του Ομήρου. Με αναγνώσεις και εικαστικές και σωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν και φωτίζουν πτυχές του πολιτισμού μας κρυμμένες σε ιστορίες και εικόνες πριν ο χρόνος αρχίσει να μετρά για την ιστορία !





 * Ε-ΣΤ τάξεις: "ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον" !

Κίνηση, τροφή, δύναμη, ζέστη, δροσιά και χιλιάδες άλλα πράγματα είναι μόνο ενέργεια. Κύρια πηγή της είναι ο Ήλιος. Την αντλούμε από τεράστιες αποθήκες που δημιoυργήθηκαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν είναι ατελείωτες, ενώ μας προσφέρουν «δώρα» ακριβά και βρόμικα. Σήμερα ο άνθρωπος στρέφεται ξανά στις αέναες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, τις οποίες από παλιά -με σοφία- χρησιμοποιούσε. Ο Ήλιος, η δύναμη του Αέρα, η δύναμη του Νερού, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, παίζουν ξανά ρόλο στη ζωή μας και δίνουν ενέργεια καθαρή και προσιτή. Είναι οι νέες, πολύ παλιές, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !