Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Xριστουγεννιάτικη γιορτή Α' και Β' τάξεων !

Tα χριστουγεννιάτικά τους φόρεσαν, την Παρασκευή 23/12  οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων του Σχολείου μας προσφέροντας σε όλους μας μια ευχάριστη εμπειρία  την τελευταία σχολική ημέρα του χρόνου ! Με την καθιερωμένη γιορτή που περιελάμβανε  πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θεατρικό σκετσάκι που πλαισιώθηκε από όμορφα κουστούμια, σκηνικά και ηλεκτρονικά εφέ, καθώς και με πολύ κέφι, αποχαιρετήσαμε το 2016 και ευχηθήκαμε σε όλους καλές γιορτές και υγεία, ειρήνη και ευτυχία για το νέο έτος ! 
Χρόνια Πολλά !


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Παρακολουθήσαμε την παράσταση Καραγκιόζη "Σκιομαγειρέματα" !

Σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας το θέατρο σκιών "Σκιομαγειρέματα"! Οι μαθητές είδαν αρχικά τις συνταγές που απαιτούνται για ένα πετυχημένο θέατρο σκιών και έπειτα, αφού  παρακολούθησαν τις περιπέτειες του Καραγκιόζη, είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους πρωταγωνιστές της παράστασης και να πάρουν τα βραβεία τους !
Ευχαριστούμε το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού για την προσφορά της παράστασης !



Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες !

Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μαλακάσας. Οι γονείς των μαθητών του Σχολείου μας, αλλά και άλλοι πολίτες της τοπικής κοινωνίας, ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών, συγκεντρώνοντας 30 σακούλες με είδη ένδυσης και υπόδησης. Οι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν οι ίδιοι τις σακούλες στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και είχαν την ευκαιρία για μία σύντομη ξενάγηση σε αυτόν από τον Συντονιστή της Δ.Υ.Ε.Π. κ. Νίκο Καραϊσκο. Είδαμε τους χώρους στους οποίους σιτίζονται, το χώρο στον οποίο λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά.


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Είδαμε τον "Ευτυχισμένο Πρίγκιπα" στο Εθνικό Θέατρο !


Τη θεατρική παράσταση "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας" του Όσκαρ Ουάιλντ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα, Τετάρτη 7/12, στο Εθνικό Θέατρο (κτήριο Τσίλερ - παιδική σκηνή) !
Ο Ευτυχισμένο Πρίγκιπας, από το άγαλμά του ψηλά στην πόλη, παρατηρούσε τα πάντα και ανακάλυψε κάποιες άλλες πλευρές της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Κάθε βράδυ δάκρυζε για όλα τα δυσάρεστα που συνέβαιναν γύρω του. Ώσπου ένα μικρό χελιδόνι κούρνιασε στα πόδια του και σ'αυτό ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας βρήκε επιτέλους τον πολύτιμο σύμμαχό του.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία!



Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Με αφορμή την ημέρα αυτή και με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήσαμε προβολές βίντεο και ταινιών, καθώς επίσης και άλλες δραστηριότητες όπως ζωγραφική και κατασκευή αφίσας!
           

Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες.



Αγαπητοί γονείς,
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις μέρες, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό της Μαλακάσας. Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
-        -  Παπούτσια
-        - Ρούχα
-        - Υπνόσακοι
-        - Κουβέρτες
-        - Καροτσάκια για μωρά
-   - Στρώματα

Όσοι έχετε κάποια από τα παραπάνω και επιθυμείτε να τα προσφέρετε στους πρόσφυγες, παρακαλούμε να τα φέρετε στο Σχολείο μέχρι την Πέμπτη 8/12 προκειμένου να παραδοθούν στον καταυλισμό την Παρασκευή.
Με εκτίμηση, 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων