Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμο και το νέο εργαστήριο !

Χάρη σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, κ. Χρήστου Κουτσαμπέλα, άλλαξε ριζικά η όψη της αίθουσας που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν ως αποθηκευτικός χώρος και "μεταμορφώθηκε" σε έναν ελκυστικό και άνετο πολυχώρο ! Υπό την επίβλεψη του ιδίου εκπαιδευτικού, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης αίθουσας με αποτέλεσμα να αποκτήσει το Σχολείο μας ένα εύχρηστο εργαστήριο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία πολλών μαθημάτων, όπως Φυσικής, Γεωγραφίας, Μαθηματικών, αλλά και για την προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και παρουσιάσεων !


Α' και Β' τάξεις: Ζωγραφίζουμε με καμπύλες !


Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

"Οι φίλοι μου από την Ευρώπη !"



Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Α και Β τάξης,
Στο πλαίσιο της προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκπονούμε στην τάξη μας το Σχέδιο Εργασίας «Οι φίλοι μου από την Ευρώπη». Το συγκεκριμένο σχέδιο εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία Teachers4Europe,  η οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση των ενεργών πολιτών του αύριο, μέσω  ευχάριστων παιγνιωδών δραστηριοτήτων με τους μαθητές στην τάξη. Ειδικότερα, η δράση έχει στόχο να εμπλουτισθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των μαθητών σχετικά με την ευρωπαϊκή ιδέα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η διαφορετικότητα, η ιστορία, η τέχνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καθημερινότητα, η αλληλεγγύη.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Είδαμε τον "Μικρό Πρίγκιπα" στο ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ !



Το ψηφιακό καρτούν "Μικρός Πρίγκιπας", βασισμένο στο αριστουργηματικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του Σχολείου μας στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Κορυδαλλού "ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ! Η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο (Ακαδημία Γουόρθ), αλλά ξαφνικά ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί ένας ηλικιωμένος, παράξενος αλλά τρυφερός, αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα, μας άφησε τις