Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σχέδιο Εργασίας: "Το δάσος της Μαλακάσας" !


Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και της εργασίας μας για το δάσος της Μαλακάσας, πραγματοποιήσαμε περίπατο στο δάσος της περιοχής μας σε συνεργασία με τη δασκάλα της Β τάξης, την Τρίτη 16/ 12/ 2014. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν οι μαθητές της Β τάξης να γνωρίσουν από κοντά και να αναγνωρίσουν τα φυτά και τα δέντρα της περιοχής της Μαλακάσας για τα οποία είχαμε ήδη κάνει λόγο μέσα στην τάξη !



Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα και τα ζώα που συναντήσαμε (π. χ. πλατάνια, βελανιδιές, πεύκα, ελιές, κυπαρίσσια, καρακάξες), τα αναγνώρισαν με
τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και συνέλεξαν φύλλα και καρπούς από τα δέντρα. Συζητήσαμε ποια από αυτά τα δέντρα είναι φυλλοβόλα και ποια αειθαλή και παρατηρήσαμε το σχήμα και το χρώμα των φύλλων των διάφορων δέντρων το χειμώνα !


Πριν αλλά και μετά την επίσκεψή μας, συζητήσαμε ποια άλλα ζώα ή φυτά έχουν συναντήσει οι μαθητές στο δάσος της Μαλακάσας, τι μας προσφέρει το δάσος και με ποιους τρόπους πρέπει να το προστατεύουμε. Τέλος, προχωρήσαμε στην κατασκευή της αφίσας μας για το δάσος της Μαλακάσας !