Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βιωματικό Πρόγραμμα "Ο Αϊ-Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια" !


Την Τετάρτη 17/12/2014 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου μας το βιωματικό πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι "Ο Αϊ-Βασίλης και τα ζωντανά παιχνίδια" ! Με την καθοδήγηση των εξαιρετικών εμψυχωτών της ομάδας

Ολόλευκο το Σχολείο μας την τελευταία μέρα του χρόνου !

Mια διαφορετική εικόνα παρουσίαζε σήμερα το κτήριο του Σχολείου μας ! Μετά τη χθεσινή χιονόπτωση, μπορέσαμε και το φωτογραφίσαμε σε στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες ! Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους !


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σχέδιο Εργασίας: "Το δάσος της Μαλακάσας" !


Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και της εργασίας μας για το δάσος της Μαλακάσας, πραγματοποιήσαμε περίπατο στο δάσος της περιοχής μας σε συνεργασία με τη δασκάλα της Β τάξης, την Τρίτη 16/ 12/ 2014. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν οι μαθητές της Β τάξης να γνωρίσουν από κοντά και να αναγνωρίσουν τα φυτά και τα δέντρα της περιοχής της Μαλακάσας για τα οποία είχαμε ήδη κάνει λόγο μέσα στην τάξη !



Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα και τα ζώα που συναντήσαμε (π. χ. πλατάνια, βελανιδιές, πεύκα, ελιές, κυπαρίσσια, καρακάξες), τα αναγνώρισαν με

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η Σχολή Γονέων !

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, σε συνέχεια της προσπάθειας για αναβάθμιση του Σχολείου, προχώρησε στη δημιουργία «Σχολής Γονέων» με τη διοργάνωση ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες της  οργάνωσης ΔΙΕΞΟΔΟΣ !
Ο κύκλος των μαθημάτων  ξεκίνησε την Τρίτη 16/12/2014 με το σενινάριο "Το παιδί και ο κόσμος του" και ο γενικότερος κύκλος των μαθημάτων θα έχει ως θέμα: "Σχέσεις γονέων – παιδιών και εξωτερικό περιβάλλον" !
Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι ΜΚΟ αποτροπής του εκφοβισμού (Ενδοσχολική-Οικογενειακή-Διαδικτυακή Βία) που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας και κυρίως των νέων.
Σε καιρούς δύσκολους, όπου επικρατεί η οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια, ας κρατήσουμε σταθερή την οικογενειακή ενότητα φωτίζοντας το αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας με τον φάρο της οικογενειακής θαλπωρής και υποστήριξης !



Σινεμά στο Σχολείο !


Ξεκίνησε την Παρασκευή 12/12/2014 η Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο μας με την προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι ! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεχίσει τη λειτουργία της Λέσχης προβάλλοντας μία ταινία ανά 15 ημέρες ! 

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Α' τάξη του Σχολείου μας !


Επίσκεψη στο θέατρο REX: "Το αστέρι της Λιλιπούπολης" !

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το θέατρο REX όπου παρακολούθησαν την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Το αστέρι της Λιλιπούπολης" !



Ο Μπρίλης, ένα ξεχωριστό αστέρι του Ουρανού, που γεννήθηκε χωρίς τη μια του αχτίδα, αποφασίζει να επισκεφθεί τη Γη. Φτάνοντας στην υπέροχη χώρα της Λιλιπούπολης, συναντά τα παράξενα πλάσματα που ζουν εκεί. Μετά από πολλές περιπέτειες, καταλήγει στη θάλασσα και γνωρίζεται με τον Αστερία και το Μέμο, το χταπόδι. Η γνωριμία αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία μιας ξεχωριστής φιλίας. Τα δύο πλάσματα του νερού τον υποδέχονται στον κόσμο τους, εκεί όπου ο Μπρίλης θα αποκτήσει συναρπαστικές εμπειρίες, ενώ στη συνέχεια τον βοηθούν να γυρίσει πίσω στον Ουρανό, μαζί μ΄ένα υπέροχο δώρο που ο Αστερίας προσφέρει στον αγαπημένο φίλο του !