Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Καλωσορίζουμε στο Σχολείο μας τα προσφυγόπουλα !




Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, είχαμε την ιστορική τιμή να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε 15 προσφυγόπουλα τα οποία είναι πλέον μαθητές μας και θα παρακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμα του τμήματος ΔΥΕΠ του Σχολείου μας ! Ευχαριστώντας θερμά το πλήθος των απλών πολιτών και φορέων που παρευρέθησαν στην υποδοχή, και αναλογιζόμενοι την ιστορική μας ευθύνη απέναντι στις  ψυχές των παιδιών της προσφυγιάς, με συγκίνηση υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα, και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο για τη μόρφωσή τους όσο και για την ομαλή κοινωνικοποίησή τους στη χώρα μας. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, κάθε ξεχωριστό παιδί είναι ιερό.


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γίναμε μικροί επιστήμονες με τον dr. Πειραματίξ στο "Πολύτεχνο" !


Με μια σειρά πρωτότυπων πειραμάτων που πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον dr. Πειραματίξ στον χώρο του "Πολύτεχνου", μεταμορφωθήκαμε σε μικρούς επιστήμονες και ανακαλύψαμε μερικά από τα μυστικά της Φυσικής ! Εκτελέσαμε πολλά βιωματικά πειράματα με θέμα τον Ηλεκτρισμό, προσαρμοσμένα σε όλες τις ηλικίες, και διαπιστώσαμε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι όμορφη, διασκεδαστική και να εξηγεί ό,τι μοιάζει μαγικό και παράξενο !

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Φτιάξαμε pancakes !



Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές των Ε'-Στ' τάξεων έφτιαξαν σήμερα τηγανίτες (pancakes)  με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι ! Αφού μελέτησαν και μετέφρασαν την αγγλική συνταγή υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικών κας Ελένης Λιακοπούλου, συγκέντρωσαν τα υλικά και αφιέρωσαν ένα διδακτικό δίωρο για να μας προσφέρουν τη γλυκιά έκπληξη !


Παιχνίδια που ταξιδεύουν !

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 κατασκευάσαμε καράβια στην τάξη της Α' και Β' δημοτικού! Οι κατασκευές έγιναν στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας της Α' Δημοτικού, στο κεφάλαιο "Παιχνίδια που ταξιδεύουν". Χρησιμοποιήσαμε πλαστικά μπουκάλια και προσθέσαμε κομμάτια από χαρτόνι και από φελλό για να κάνουμε τα φουγάρα!

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Φτιάξαμε τρουφάκια μέσα στην τάξη !


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 φτιάξαμε γλυκά! Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ' και Δ' Δημοτικού του σχολείου μας έφτιαξαν τρουφάκια στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας της Γ' Δημοτικού. Τα γλυκά φτιάχτηκαν υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Μαυρίκη Μαρίας, ήταν νοστιμότατα κατά κοινή ομολογία όλων των παιδιών και καταναλώθηκαν άμεσα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης.