Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού !

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί γιόρτασαν την ημέρα αυτή συμμετέχοντας σε πολλές αθλητικές - και όχι μόνο - δραστηριότητες ! Στο πρώτο δίωρο τα παιδιά οδηγήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Μαλακάσας όπου συμμετείχαν στα εξής αγωνίσματα:

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ "ΔΡΩ" !

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο "Δρω" (http://dro.gr/index.php) στη Νέα Κηφισιά! Εκεί οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τρώω σωστά - είμαι υγιής"!!  Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, όσες είναι βέβαια και οι διατροφικές ομάδες!!! Μέσα στη σκηνούλα συμμετείχαν σε διάφορες βιωματικές  δραστηριότητες: σχεδίασαν τη διατροφική πυραμίδα, συζήτησαν για τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές, έφτιαξαν ποπ-κορν! Έτσι οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο προσέγγισης και δράσεις για τη διατροφική πυραμίδα, τα παιδιά κατάλαβαν το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή για την ανάπτυξή τους και την υγεία τους!!

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ !

Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ για να διαδώσει την ειρήνη και την αγάπη στους ανθρώπους όλων των εθνών του κόσμου!! Με αφορμή της ημέρας εκείνης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' και Δ' τάξης δημιούργησαν αφίσες με θέμα την ειρήνη!!! Τα παιδιά κόλλησαν περιστέρια, ζωγράφισαν το σήμα της ειρήνης και έγραψαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου!!