Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Έκθεση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά !

Με αφορμή τη συμμετοχή του Σχολείου μας στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης "Τίποτα δεν πετάμε, όλα τα κρατάμε", οι μαθητές όλων των τάξεων υλοποίησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά τις οποίες παρουσίασαν στην Έκθεση για τη λήξη του σχολικού έτους ! Η φαντασία των παιδιών και των δασκάλων συνέβαλε στο να παρουσιαστεί μία εξαιρετική σε πλούτο, χρώμα και δημιουργία Έκθεση Κατασκευών ! Καλό καλοκαίρι !


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Θεατρικό: "Λιμνοθάλασσα Ωρωπού": Το κείμενο.

ΘΕΑΤΡΟ : «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΩΡΩΠΟΥ»

ΣΚΗΝΗ 1η : «ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ»

Μουσική: Ήχοι της φύσης.




Π1:Καλησπέρα σας!!! Είμαι ο Καλαμοκανάς,  Πρόεδρος των Πουλιών της Λιμνοθάλασσας Ωρωπού και καλώ σήμερα σε απολογία τους ανθρώπους! Αλλά επειδή αυτοί δεν έρχονται φυσικά οι φοβητσιάρηδες,  θα καλέσω σε έκτακτη συνεδρίαση όλα τα πουλιά της λιμνοθάλασσας! Γιατί δεν πάει άλλο!

Π2: Γιατί κύριε Πρόεδρε, χμ, κύριε Καλαμοκανά τέλος πάντων, τα βάζετε με αυτά τα αθώα πλασματάκια,  τους ανθρώπους; Γιατί θυμώνετε μαζί τους;

Π3 : Με ποιους να θυμώσουμε  Αβοκέτα; Το σπίτι μας κινδυνεύει! Ένας από τους τελευταίους υγροβιότοπους της Αττικής, η Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού απειλείται με εξαφάνιση!


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Καλό καλοκαίρι !


Οι μαθητές μας ευχήθηκαν σήμερα καλό καλοκαίρι σε όλους, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο: Συμμετέχοντας στην ετήσια εορτή λήξης του Σχολείου μας. Το Νηπιαγωγείο παρουσίασε το θεατρικό με θέμα τη λίμνη Στυμφαλία,

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σας περιμένουμε στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους !

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μαλακάσας, σας προσκαλούν στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού Έτους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/6/2015 στις 7μμ. στον χώρο του Σχολείου μας ! Σας περιμένουμε !


Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Eπίσκεψη στην Ακροκόρινθο και το Ναύπλιο !


Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, οι μαθητές, οι συνοδοί κηδεμόνες και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας πραγματοποίησαν την ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψή μας στην Ακροκόρινθο και το Ναύπλιο ! Τα παιδιά και οι συνοδοί τους  παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο τις πληροφορίες που είχαν προετοιμάσει για όλα τα αξιοθέατα της διαδρομής και έτσι όλοι μας γίναμε "σοφότεροι" σχετικά με την ιστορία της Κορίνθου, της Διώρυγας, της Ακροκορίνθου, του Ναυπλίου, του Άργους, των Δερβενακίων, καθώς επίσης και σχετικά με τη λειτουργία των διυλιστηρίων και των ανεμογεννητριών που συναντήσαμε !