Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις στο Σχολείο !

Στα πλαίσια της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κα Γαρυφαλλιά Τσολάκου, εκπόνησαν αυτή την εργασία  για να δείξουν ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα ! Οι μικροί και οι μεγάλοι οφείλουν να συνεργάζονται και να αλληλοβοηθιούνται για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους και αυτή η συνεργασία και αλληλοβοήθεια πρέπει να γίνεται πάντα χαρούμενα ! Βασικό δικαίωμα όλων μας είναι η ειρήνη !



Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Eπίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα Ωρωπού !

 Την Παρασκευή 22-5-2015 οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Λιμνοθάλασσα του Ωρωπού ! Τα παιδιά αναγνώρισαν τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του συγκεκριμένου υγρότοπου ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 140 είδη πουλιών, πολλά εκ των οποίων είναι σπάνια και προστατευόμενα ! Ενδεικτικά αναφέρονται αγριόπαπιες, κύκνοι, είδη ερωδιών, ψαραετοί και φιδαετοί. Επίσης, η περιοχή αποτελεί κύριο μεταναστευτικό σταθμό, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ένας από τους τελευταίους

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Eπίσκεψη στο Αθλητικό Πάρκο "The Greeks" !

Την Παρασκευή 15-5-2015 οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Αθλητικό Πάρκο Υγείας "The Greeks", στον Αυλώνα, το οποίο, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία καλλιεργεί αρετές και προάγει έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής ! Μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον,  οι γυμναστές του πάρκου, αφού υποδέχθηκαν τα παιδιά, τα χώρισαν  σε ηλικιακές ομάδες, τους μίλησαν για τα αθλήματα, την ιστορία τους και τη σημασία τους και  οργάνωσαν τα παιχνίδια επιτηρώντας τα καθ'όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο αθλητικό πάρκο ! Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, τένις,  πινγκ πονγκ και επιπλέον τους δόθηκε η δυνατότητα  να χορέψουν, να παίξουν ελεύθερα στο γυμναστήριο και να κολατσήσουν στον ίσκιο του περιβάλλοντα χώρου των εγκαταστάσεων ! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία !



Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Χρόνια Πολλά στις μητέρες, με μαρμελάδα φράουλα και λουλουδόκαρτες από το Νηπιαγωγείο !

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας την ερχόμενη Κυριακή, σήμερα, Παρασκευή 8 Μαϊου, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ετοίμασαν πρωτότυπα δώρα για τις μαμάδες ! Κατασκευάζοντας μαρμελάδα φράουλα, λουλουδόκαρτες και από μία ζωγραφιά με μια ευχή, θα προσφέρουν την Κυριακή ένα διαφορετικό δώρο στα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα ! Χρόνια Πολλά !