Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Φτιάχνοντας σουπλά με θέμα την υγιεινή διατροφή !

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με τη Β' τάξη ασχοληθήκαμε με το θέμα της υγιεινής διατροφής ! Μιλήσαμε για τα τρόφιμα που πρέπει τα παιδιά να τρώνε για σωστή ανάπτυξη και ενέργεια, καθώς και για τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος ! Με τους μαθητές συζητήσαμε για τις τροφές που τρώνε και ξεχωρίσαμε ποιες από αυτές είναι ανθυγιεινές και γιατί πρέπει να αποφεύγονται ! Έτσι, καταλήξαμε στη δημιουργία σουπλά, τα οποία τα παιδιά πρόσφεραν στη δασκάλα του Ολοήμερου τμήματος με σκοπό να τα χρησιμοποιούν οι μαθητές κατά την ώρα της σίτισης ! Οι μαθητές της Β' τάξης ζωγράφισαν τα δικά τους αγαπημένα υγιεινά φαγητά και έγραψαν λίγα λόγια για αυτά ( π.χ. κάποιο στιχάκι ή σύνθημα) !


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Eπίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών !

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ερχόμενοι για πρώτη φορά σε βιωματική επαφή με την ιστορία των αμυντικών όπλων της πατρίδας μας μέσα από την αναλυτική ξενάγηση των υπεύθυνων του Μουσείου, σε κάθε αίθουσα η οποία κάλυπτε από μία ιστορική περίοδο ! Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις νέες ιστορικές γνώσεις που αποκόμισαν και ενσωμάτωσαν στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους, καθώς και από την ποικιλία των εκθεμάτων τα οποία αρχίζουν από τα Προϊστορικά Χρόνια και φτάνουν ως τις μέρες μας ! Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου για την εξαιρετική φιλοξενία !

Το Πολεμικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1964, τιμώντας όλους αυτούς που πάλεψαν για την ελευθερία της χώρας μας. Ο σχεδιασμός έγινε από μια ομάδα  διακεκριμένων  επιστημόνων  με  επικεφαλή  τον  καθηγητή  του  Εθνικού  Μετσόβιου  Πολυτεχνείου  κ.  Θουκυδίδη  Βαλεντή. Στις 18 Ιουλίου του 1975 ο  Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος  Τσάτσος  και 

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κουκλοθέατρο στο Νηπιαγωγείο: "Ο Λάκης ο Μηλαράκης και η παρέα του" !

Την Πέμπτη 26-2-2015, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α' τάξης  συμμετείχαν στη βιωματική παράσταση "Ο Λάκης ο Μηλαράκης και η παρέα του" , από το "Κουκλοθέατρο Λαμίας", με θέμα τη στοματική υγιεινή και γενικότερα την υγιεινή διατροφή ! Οι μικροί μαθητές γνώρισαν με διασκεδαστικό τρόπο τις διάφορες βιταμίνες, αποφάσισαν να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και στο τέλος χόρεψαν όλοι μαζί με τους ήρωες της παράστασης !