Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας !

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή την περίοδο της Αποκριάς, οι μαθητές των Γ-Δ τάξεων κατασκεύασαν μάσκες με μορφές, κυρίως, ζώων ! Τα παιδιά χρησιμοποίησαν χαρτί, χαρτόνι και χρώματα για τις κατασκευές τους, καθώς και διάφορα απλά υλικά για να τις διακοσμήσουν όπως χρυσόσκονες, χρυσόκολλες και διακοσμητικά στρασάκια ! Κάθε μαθητής έφτιαξε περισσότερες από μία μάσκες, με τις οποίες τα παιδιά διακόσμησαν την τάξη τους και τις φόρεσαν στο σχολικό αποκριάτικο πάρτυ! Kαι του χρόνου !



Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δραστηριότητα στο Ολοήμερο Τμήμα: "Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο !"

Οι μαθητές του Ολοήμερου Προγράμματος του Σχολείου μας ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαθεματική δραστηριότητα με θέμα "Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο!". Με πρωτότυπες κατασκευές, ζωγραφική και με σημαντικές πληροφορίες γύρω από κάθε χώρα του κόσμου που συμβάλλει στην παγκόσμια κληρονομιά μας, τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ κέφι στην εργασία και διακόσμησαν ανάλογα την αίθουσα του Ολοήμερου !




Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Mικροί κηπουροί κόντρα στην κακοκαιρία !

Με μια αυθόρμητη πρωτοβουλία των μαθητών των Ε' και Στ' τάξεων, άρχισε να μεταμορφώνεται ο κήπος του Σχολείου ! Τα παιδιά φύτεψαν μαρούλια, κρεμμυδάκια, γεράνια, μία ροδιά και πολλά άλλα φυτά και δεν σταμάτησαν ακόμα και όταν η ξαφνική χαλαζόπτωση πήγε να τους χαλάσει τα σχέδια ! Έπεται και συνέχεια !


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μικροί μάγειρες !

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Μικρομαγειρέματα,» οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Σχολείου μας έγιναν για μία ώρα μικροί μάγειρες και έφτιαξαν τρουφομπαλίτσες ! Στόχος της δραστηριότητας ήταν η βιωματική διδασκαλία της Προστακτικής Έγκλισης !

Η ανάμιξη των υλικών !

Έτοιμες οι τρουφομπαλίτσες !